Прем’єр Швеції анонсувала додатковий пакет допомоги для України

Прем’єр Швеції анонсувала додатковий пакет допомоги для України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що її уряд невдовзі оголосить про додатковий пакет допомоги Україні.

Про це вона сказала на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій уряд скоро оголосить про додатковий пакет допомоги, що сприятиме стійкості України. Чим потужніша Україна, тим безпечніше буде всім нам», - сказала Андерссон.

Вона також наголосила, що росія несе повну відповідальність за провокування енергетичної та продовольчої кризи в Європі. Андерссон підкреслила, що Швеція не визнавала та не визнає окупації Криму, так само, як і будь-яких спроб росії в подальшому анексувати якісь інші території України.

«Ми маємо залишатися єдиними в нашій підтримці України. Як зараз, так і в довгостроковій перспективі. Ми маємо гарантувати продовження скоординованої реакції міжнародної спільноти, аби спинити російську агресію та забезпечити відповідальність всіх тих, хто винний за цю агресію», - зазначила голова уряду Швеції.

При цьому, за її словами, слід попередити можливість здійснення таких агресій у майбутньому в інших регіонах.

Читайте також: Президент Латвії виступає за збільшення допомоги Україні та посилення тиску на росію

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців та Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-