Зеленський провів телефонні розмови з лідерами 11 держав

Зеленський провів телефонні розмови з лідерами 11 держав

Відео
Укрінформ
Президент України напередодні рішення Європейської ради щодо кандидатства України в ЄС провів телефонні розмови з лідерами 11 держав.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні наприкінці 119-го дня війни, передає Укрінформ.

«Від самого ранку продовжив телефонний марафон заради позитивного рішення щодо кандидатства для України. Сьогодні поговорив з лідерами 11 країн: Болгарії, Латвії, Греції, Швеції, Естонії, Чехії, Бельгії, Австрії, Словенії, Молдови, знову спілкувався з президентом Литви Науседою», - розповів глава держави.

За словами Зеленського, він подякував пану прем'єр-міністру Болгарії Петкову за підтримку України й розвитку всієї Європи за нашою участю.

Також у ході розмови з премʼєр-міністром Латвії Каріньшем сторони обговорили співпрацю між країнами,а також торкнулися теми, як захистити Європу від тих криз, які влаштовує росія, зокрема продовольчої.

Як зазначив Зеленський, під час розмови з премʼєр-міністром Греції він був радий почути слова щирої підтримки України. “Маємо з паном премʼєр-міністром однакове бачення історичної ваги рішення, яке очікується від Європейської ради”, - сказав президент.

Під час розмови премʼєр-міністром Швеції пані Андерссон сторони обговорили перспективи двосторонньої співпраці та взаємодію на рівні європейських структур.

У ході розмови премʼєр-міністром Естонії Зеленський подякував за незмінну підтримку України. “Обговорили пріоритети нашої співпраці та порядок денний у контексті саміту НАТО в Мадриді наступного тижня”, - уточнив президент.

Читайте також: Кандидатство в ЄС стане великою мотивацією для України - Зеленський

Чехія. Плідна розмова з паном премʼєр-міністром Фіалою. Обговорили пріоритети головування Чехії у Раді Європейського Союзу в наступні пів року. А зараз я впевнений, що голос Чехії – за Україну.

Бельгія. Подякував пану премʼєр-міністру Де Кроо за підтримку нашої європейської перспективи й запросив відвідати Україну. Сподіваюся, що Бельгія візьме істотну участь у післявоєнній відбудові нашої країни.

Австрія. Вдячний пану канцлеру Негаммеру за політичну й гуманітарну підтримку, за розуміння потреб України. Ми можемо зробити дуже багато для розвитку відносин між нашими державами.

Словенія. Домовились з паном премʼєр-міністром Голобом, що можемо посилити співпрацю між нашими країнами. Подякував за послідовну підтримку кандидатства для України.

Молдова. Говорив з пані президенткою Санду. Взаємно підтримали одне одного напередодні важливого засідання Європейської ради. І будемо допомагати одне одному швидше пройти цей шлях до Європейського Союзу”,- розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський і Санду домовилися про взаємну допомогу на шляху до ЄС

Крім того, у ході розмови з президентом Литви Гітанасом Науседою Глава держави висловив йому підтримку у зв'язку з ситуацією навколо Калінінградської області Росії.

"Завтра продовжу такий марафон – маємо забезпечити максимальну підтримку нашій державі. Ключове європейське рішення очікуємо завтра надвечір”, - зазначив президент.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-