Кандидатство в ЄС стане великою мотивацією для України - Зеленський

Кандидатство в ЄС стане великою мотивацією для України - Зеленський

Укрінформ
Якщо країни – члени Європейського Союзу підтримають надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, це стане історичною подією та великою мотивацією для української армії та суспільства в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність держави.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спілкування зі студентами канадських вишів, передає Укрінформ.

«Я дуже вірю, що в ці вирішальні дні Україна отримає статус кандидата в члени Європейського Союзу. Ми до цього дуже довго йшли… Наш народ, наші революції, наша війна… І цей статус – це такий важливий момент. Це перехід на іншу сторінку нашої історії. Дуже позитивний перехід. Я вірю, що всі ці 27 країн Європи підтримають такий статус для нас», – сказав Зеленський.

На його переконання, таке рішення мотивуватиме українську армію та суспільство. «Великий мотиватор для об’єднання, а отже – великий мотиватор для перемоги України», – додав Президент.

Читайте також: Зеленський звернувся до студентів Канади: Ми б’ємося за можливість збудувати нову Україну

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на саміті 23-24 червня має розглянути це питання й ухвалити остаточне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-