Австрія готова приймати українців на лікування та реабілітацію – Зеленський

Австрія готова приймати українців на лікування та реабілітацію – Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером ситуацію на фронті та подякував за готовність приймати українців на лікування та медичну реабілітацію.

Про це глава Української держави повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

«Провів перемовини з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. Поінформував про ситуацію на фронті. Обговорили перспективи членства України в ЄС. Подякував Австрії за гуманітарну допомогу, а також за готовність прийняти громадян України на лікування та медичну реабілітацію», - зазначив Зеленський.

Австрія прийме на лікування та реабілітацію до 100 тяжкопоранених українських жінок і дітей. Про це заявив глава австрійського уряду Карл Негаммер під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Австрія прийме до 100 тяжкопоранених жінок і дітей та надасть їм медичну допомогу і реабілітацію. Це наш гуманітарний обов'язок, який ми з радістю візьмемо на себе", - заявив федеральний канцлер.

Йдеться про осіб, які втратили кінцівки внаслідок вибухів і тепер потребують лікування або додаткового догляду, як-от протезування. "Ми подбаємо про це, я домовився про це з Президентом України Зеленським і Прем’єр-міністром Шмигалем", - зазначив Негаммер.

У канцелярії зауважили, що головною темою переговорів двох лідерів була ситуація на сході України, а також гуманітарна допомога та забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Австрійський канцлер запевнив Президента України у повній підтримці щод створення та розширення "зелених коридорів" для транспортування сільгосппродукції з України. "Австрія підтримуватиме Україну в тому, щоб вивезти її аграрну продукцію до того, як вона там згниє. Це має велике значення для глобальної продовольчої безпеки. Багато країн світу залежать від української пшениці, кукурудзи та олійних культур, які зараз важко вивезти з країни. Тут потрібні глобальні зусилля", - заявив Негаммер.

Також канцлер запевнив у повній підтримці Австрією українського народу.

Співрозмовники також обговорили можливість обміну полоненими між Україною та російською федерацією. Канцлер запевнив, що Австрія "буде політично підтримувати такий обмін у будь-який час і з усіма своїми можливостями".

Читайте також: Глава МЗС Австрії - за «поетапну інтеграцію» України в Євросоюз

Як повідомлялося, в Австрії через війну рф проти України заморозили 254 млн євро активів російських олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-