Зеленський вдячний Болгарії за вагомі кроки у підтримці України під час війни

Зеленський вдячний Болгарії за вагомі кроки у підтримці України під час війни

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вдячний Болгарії, яка робить надзвичайно важливі кроки підтримки України під час війни.

Про це він заявив на спільній пресконференції з Прем’єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим за підсумками їхньої зустрічі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я був відвертий, коли подякував Прем'єр-міністру Болгарії, який нам дійсно допомагає. Не просто хоче допомогти, не тільки обіцяє, а дійсно допомагає. Кожна країна допомагає тим, чим може. Одна країна може мати, наприклад, 1000 літаків і не виділити жодного. А хтось може їх не мати, а дати більше, ніж у тебе є. Тому я вважаю, що Болгарія - серед дружніх країн із того, другого списку", - сказав Президент.

Він підкреслив, що Болгарія допомагає Україні "різними кроками": санкційними, підтримкою членства України у ЄС, ремонтом важливої техніки, яка сьогодні може зберегти життя людей. "Це також підтримка щодо захисту нашої держави. Тому я думаю, що болгарам є чим і ким пишатися", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Болгарія підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС – Зеленський

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим у Києві. Співрозмовники, зокрема, обговорили питання санкцій щодо росії, вступ України до ЄС та можливості ремонту української військової техніки у Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-