Прага виступає за якнайжорсткіші санкції проти росії

Прага виступає за якнайжорсткіші санкції проти росії

Укрінформ
Чехія підтримує найжорсткіші санкції проти рф.

Про це заявив міністр закордонних справ республіки Ян Ліпавськи перед початком зустрічі Ради ЄС у Люксембурзі, передає Укрінформ.

«Чехія виступає за найжорсткіші можливі санкції, які можна застосувати до росії», - заявив міністр. Стосовно ембарго на російські енергоресурси він зауважив, що це питання дебатів між усіма країнами ЄС.

Ліпавськи також підкреслив підтримку євроінтеграційних прагнень України, Молдови та Грузії. «Ми бачимо, що Україна зараз в буквальному сенсі воює за свої європейські прагнення. Я особисто, Чехія відчуваємо зобов’язання підтримати настільки, наскільки це тільки можливо», - додав він.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює сьогоднішній візит до москви канцлера Австрії, Ліпавськи зазначив, що треба використовувати всі засоби, які можуть привести принаймні до якогось полегшення ситуації, і якщо Карлу Негаммеру вдасться домовитися принаймні про гуманітарні коридори, це буде добре. «З іншого боку, не треба бути наївними: путін є винним у всіх цих жахливих воєнних злочинах, він є злочинцем, і має бути покараний за це», - сказав дипломат.

Він також заявив, що дії росіян в Україні свідчать про те, що це є «узгоджені зусилля вбити якомога більше українців, перевезти в росію, можливо, зробити їх росіянами».

Читайте також: Єврокомісія готує шостий пакет санкцій проти рф, який включає обмеження щодо нафти

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер перебував з візитом в Україні, у ході якого, зокрема, зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Після візиту до Києва канцлер відвідає Москву, де у понеділок проведе зустріч з президентом рф володимиром путіним.

В Україні з 24 лютого триває російське масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. рашисти катують і вбивають мирне населення України.

Фото: Pirátská strana

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-