Президент: Визнання незалежності «Л/ДНР» може означати вихід РФ з Мінських домовленостей

Президент: Визнання незалежності «Л/ДНР» може означати вихід РФ з Мінських домовленостей

Укрінформ
Вся відповідальність та наслідки за рішення щодо визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР» покладається на політичне керівництво Росії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до співвітчизників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вся відповідальність та наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії. Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у рамках Норманді», - сказав Зеленський.

За його словами, це підриває мирні зусилля та наявні переговорні формати. «Сьогоднішніми та завтрашніми можливими рішеннями Росія легалізує свої війська, яка фактично перебували в окупованих районах Донбасу із 2014 року. Країна, яка 8 років підтримує війну, не може підтримувати мир, як вона це заявляє», - сказав глава держави.

Читайте також: ОБСЄ закликало Росію скасувати рішення про визнання «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб надіслати звернення до російського лідера Володимира Путіна з проханням визнати так звані "Л/ДНР". У Кремлі заявили, що визнання незаконних формувань, так званих Л/ДНР, не корелюється з Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-