«Суд» у Криму залишив чинним штраф журналістці Зудієвій

«Суд» у Криму залишив чинним штраф журналістці Зудієвій

Укрінформ
Підконтрольний Росії Верховний "суд" Криму залишив чинним штраф у розмірі 2 500 рублів кримській правозахисниці, журналістці Лутфіє Зудієвій за "зловживання свободою масової інформації", який наклав "Київський районний суд" у Сімферополі 20 березня.

Про це повідомила Луфтіє Зудієва у коментарі "Кримській солідарності", передає Укрінформ.

"Окупаційний Верховний суд Криму залишив чинним штраф у розмірі 2 500 рублів кримській правозахисниці, журналістці Лутфіє Зудієвій за "зловживання свободою масової інформації" (ч. 2.1 ст. 13.15 КоАП РФ), який наклав "Київський районний суд" у Сімферополі 20 березня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захист планує оскаржити рішення у касаційних та міжнародних інстанціях.

За словами Зудієвої, ці дії окупантів пояснюють, що вони переслідують журналістів, правозахисників та адвокатів через те, що вони є джерелами альтернативної інформації про дії "правоохоронних органів" на території окупованого Криму.

Її думку також підтримав адвокат Еміль Курбедінов у коментарі "Кримській солідарності".

"Співробітники ЦПЕ провели обшук у неї вдома, вилучили техніку, а потім склали кілька протоколів. Один із них був про те, що вона під час розміщення інформації, постів, на особистій сторінці у Facebook не ставила так званих "плашок" при згадці "Радіо свобода" про те, що це іноземний агент. Не буду вдаватися в подробиці юридичні та конкретику. Я скажу, що це абсолютно надумана справа. Вона спрямована саме на переслідування Зудієвої як громадянського журналіста і правозахисниці для того, щоб заглушити інформаційні імпульси з Криму, правдиву інформацію та надавати людям тільки те, що для співробітників спецслужб здається їхньою "кривдою-правдою", не знаю, як ще назвати", — наголосив він.

Лутфіє Зудієва – активістка “Кримської солідарності” та журналістка видання “Ґрати”. Висвітлює судові процеси та порушення прав людини в окупованому Криму. До 2014 року керувала дитячим центром, вже після окупації вимушено взялась за правозахист.

Читайте також: Кримчанину Салімову окупанти запросили 2,5 року колонії-поселення

Зудієву затримували у 2019 році за публікацію в соціальній мережі. Тоді активістка сплатила штраф розміром 2 тисячі рублів за нібито публікацію "екстремістської символіки".

Як повідомлялося, що 22 лютого 2024 року у Криму російські силовики затримали правозахисницю Луфтіє Зудієву. Згодом її відпустили, склавши на неї два адмінпротоколи.

Раніше Укрінформ повідомляв, що підконтрольний Росії Київський районний «суд» у Сімферополі оштрафував правозахисницю і журналістку Лутфіє Зудієву на 2500 рублів.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-