Правозахисники передали ООН дані про 53 цивільних, вивезених РФ з півдня України до Криму

Правозахисники передали ООН дані про 53 цивільних, вивезених РФ з півдня України до Криму

Фото
Укрінформ
Правозахисники передали Незалежній комісії ООН з розслідування порушень в Україні імена 53 цивільних, які були викрадені окупантами на півдні та вивезені до тимчасово окупованого Сімферополя.

Про це повідомила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Наприкінці 2023 року Кримська правохахисна група подала до Незалежної міжнародної комісії ООН інформацію про 53 цивільних, викрадених росіянами на новоокупованих територіях півдня та вивезених до трьох СІЗО Сімферополя", - зазначила Скрипник.

Вона уточнила, що таких людей насправді більше, але щодо цих 53 вдалося зібрати достатньо підтверджуючої інформації. Із Запорізької та Херсонської областей сотні людей були вивезені до Криму після 24 лютого 2022 р.

Голова правління КПГ зазначила, що робота Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні продовжена на рік.

"Це важливо для документування та розслідування злочинів росіян, комісія не лише збирає, а й аналізує зібрану інформацію, роблячи на підставі цього висновки про системний характер воєнних злочинів та злочинів проти людяності. На звіти Комісії спираються не лише під час ухвалення рішень на рівні ООН, а й уряди багатьох країн враховують це", - наголосила Скрипник.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини росіяни викрали ще одного цивільного

Незалежну міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні створено Радою ООН з прав людини у 2022 році для розслідування всіх ймовірних порушень та утисків прав людини та порушень міжнародного гуманітарного права, а також пов'язаних із ними злочинів у контексті агресії Російської Федерації проти України. До складу комісії входять Ерік Мьосе (голова), Пабло де Грейф та Врінда Ґровер.

Як повідомлялося, Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні задокументувала нові докази того, що російська влада та її війська вчинили воєнні злочини та порушили міжнародне та гуманітарне право на тимчасово окупованих українських територіях.

Фото: Фейсбук Olga Skripnik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-