Найпопулярнішим напрямком серед українців цьогоріч стала Туреччина

Найпопулярнішим напрямком серед українців цьогоріч стала Туреччина

Укрінформ
Згідно з даними міжнародного сервісу пошуку авіаквитків, який офіційно працює у 13 країнах Європи, Азії та Америки, найпопулярнішим напрямком подорожей українців у 2021 році стала Туреччина.

Про це Укрінформу повідомили в компанії Aviasales.ua.

"Ми помічаємо, що українці дедалі більше подорожують. Наприклад, у 2021 році, попри пандемію та карантинні обмеження, об'єм бронювань авіаквитків через сервіс Aviasales.ua серед українців збільшився у 6 разів. За останній рік найпопулярнішими напрямками у вітчизняних туристів були ближній пляжний відпочинок та країни Європи. Гадаю, це зумовлено доступною вартістю квитків та відносно швидким перельотом", — наголосила регіональний менеджер компанії Aviasales.ua Олена Кірієнко.

Зазначається, що найбільше бронювань квитків до Туреччини зробили навесні (24%), на другому місці перебуває Польща, на третьому – Грузія.

У Aviasales.ua додали, що ці три напрямки завжди згадуються у першій п'ятірці країн, куди українці бронювали квитки впродовж 2021 року, незалежно від сезону. Польща стабільно здобувала "срібло" протягом року, поступившись другим місцем Грузії лише в сезон літніх відпусток – за цим напрямом українці забронювали 10% квитків від загальної кількості.

"У списку популярних напрямків у першому півріччі також згадуються ОАЕ та Білорусь. Остання раніше постійно була на третьому місці, допоки в травні авіакомпанії не запровадили обмеження на перельоти через цю країну. Влітку українці, крім стабільної першої трійки лідерів, шукали авіаквитки до Чорногорії та Греції. Восени їх змінили Італія та Іспанія", – інформують у компанії.

Водночас не надто популярними у 2021 році були країни Африки. Найменше українці цікавилися квитками до Конго, Анголи, Зімбабве, Мавританії. Незацікавленість українців до цих напрямів можна пояснити вартістю квитка. Наприклад, на 1 березня 2022 року ціни стартують від 14800 грн в одну сторону. До того ж мандрівник проведе понад 24 години із щонайменше двома пересадками у Стамбулі, Каїрі або Аддіс-Абебі. Також мінімальний попит мають такі напрямки, як Боснія і Герцеговина, Непал та Бангладеш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-