Посольство України на Кіпрі роз'яснило порядок в’їзду українців до країни

Посольство України на Кіпрі роз'яснило порядок в’їзду українців до країни

Укрінформ
Посольство України в Республіці Кіпр опублікувало роз’яснення щодо порядку в’їзду в країну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву українського дипвідомства.  

«У зв'язку із поширенням низкою українських ЗМІ інформації про можливе відкриття кордону Кіпру для туристів з України з 1 квітня 2021 року роз’яснюємо, що з 1 березня 2021 року на Кіпрі запроваджено розподіл країн світу за окремими категоріями (зонами) з точки зору дотримання обов’язкових умов для в’їзду на територію РК», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що належність країн до відповідних категорій (зон) переглядається щотижня на підставі даних звіту Європейського центру профілактики та контролю захворювань (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) з урахуванням епідеміологічної ситуації у тій чи іншій країні.

Станом на 25 березня Україна віднесена до «сірої» зони, що передбачає низку обмежень на в’їзд з України.

Читайте також: У Британії можуть запровадити штрафи за відпочинок за кордоном

«Офіційного підтвердження кіпрської сторони про переведення України з 1 квітня ц.р. до іншої категорії країн не оприлюднювалося. Рекомендуємо потенційним туристам та візітерам Кіпру дочекатися підтвердження інформації, яка має бути оприлюднена на офіційних кіпрських ресурсах», – наголосили у посольстві.

Також диппредставництво нагадало, що у разі переведення України до так звавної «червоної» зони застосовуватимуться такі вимоги: реєстрація на платформі CyprusFlightPass, подвійне тестування: ПЛР-тест, зроблений у країні вильоту не пізніше ніж за 72 години + ПЛР-тест після прильоту на Кіпр (самоізоляція до отримання результату тесту), а також наявність документів, що підтверджують мету поїздки.

Раніше повідомлялося, що Кіпр відкриває свої кордони для всіх подорожувальників з України, починаючи з 1 квітня 2021 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-