У Британії можуть запровадити штрафи за відпочинок за кордоном

У Британії можуть запровадити штрафи за відпочинок за кордоном

Укрінформ
Депутатам британського парламенту пропонують ухвалити зміни до законодавства у сфері запобігання поширенню коронавірусу, що, з-поміж іншого, передбачають запровадження штрафів розміром 5000 фунтів за виїзд на відпочинок за кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Пропоновані зміни до законодавства включають заборону на виїзд з Великої Британії без поважної причини. Водночас вони передбачають, що акції протесту вважатимуться винятком із загальної заборони масових зібрань.

Голосування щодо цих законопроєктів призначене на найближчий четвер. У разі затвердження парламентарями вони набудуть чинності вже з 29 березня – тобто з наступного понеділка.

Читайте також: Іспанія скасує заборону на в'їзд для мандрівників із Великої Британії

Передбачається, що нові закони діятимуть до 30 червня. Водночас міністр охорони здоров’я Метт Генкок припустив, що відпочинок за кордоном для громадян за сприятливої епідеміологічної ситуації можуть дозволити й раніше цієї дати.

Як передавав Укрінформ, прем’єр-міністр Борис Джонсон попередив британців, що наслідки третьої хвилі коронавірусу прийдуть до Британії з Європи. Джонсон зазначив, що його країна теж відчує наслідки зростання захворюваності на континенті.

Як відомо, загалом із початку пандемії у Сполученому Королівстві кількість випадків коронавірусу становить понад 4,3 мільйона, зокрема 126 тисяч летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-