Маск подав до суду на компанію, що розробляє ChatGPT

Маск подав до суду на компанію, що розробляє ChatGPT

Укрінформ
Ілон Маск подав до суду на компанію OpenAI, яка займається розробкою ChatGPT, та її виконавчого директора Сема Альтмана, серед іншого, стверджуючи, що вони відмовилися від початкової місії компанії - розробляти штучний інтелект на благо людства, а не заради прибутку.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У позові, поданому пізно ввечері в четвер до суду в Сан-Франциско, йдеться про те, що Альтман і співзасновник OpenAI Грег Брокман спочатку звернулися до Маска з пропозицією створити некомерційну компанію з відкритим вихідним кодом.

Нинішня зосередженість компанії, яка уклала контракт з Microsoft, на зароблянні грошей порушила цей контракт, заявили адвокати Маска. Вони додали, що компанія тримала дизайн GPT-4, своєї найдосконалішої моделі ШІ, "в повному секреті".

Читайте також: Microsoft, Meta та інші техгіганти підписали угоду про боротьбу з діпфейками на виборах

Маск став співзасновником OpenAI у 2015 році, але вийшов з її ради директорів у 2018 році і створив власну компанію xAI, яка займається ШІ. 

CNN зазначає, що Маск просить провести суд присяжних, а компанію, Альтмана і співзасновника Грега Брокмана зобов'язати повернути прибуток, який вони отримали від бізнесу.

Минулого року Альтман був звільнений колишнім керівництвом OpenAI, яке заявило, що намагається захистити місію компанії - розробляти ШІ на благо людства. Через кілька днів Альтман повернувся в компанію з новим складом правління.

Читайте також: OpenAI представила систему штучного інтелекту Sora, яка створює відео на основі текстів

Як повідомляв Укрінформ, Андрій Карпати, співзасновник штучного інтелекту OpenAI, заявив, що пішов з компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-