Microsoft, Meta та інші техгіганти підписали угоду про боротьбу з діпфейками на виборах

Microsoft, Meta та інші техгіганти підписали угоду про боротьбу з діпфейками на виборах

Укрінформ
Двадцять провідних технологічних компаній, серед яких Microsoft, Meta й Amazon оголосили про спільне зобов’язання боротися з поширенням дезінформації, створеної на основі штучного інтелекту, напередодні виборів у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Стартапи зі штучного інтелекту OpenAI, Anthropic і Stability AI також приєдналися до групи разом із соціальними мережами, такими, як Snap, TikTok і X.

У першу чергу йдеться про боротьбу з діпфейками, які використовують оманливі аудіо, відео та зображення, щоб імітувати ключових людей у демократичних виборах або надавати неправдиву інформацію про голосування.

Зазначається, що техкомпанії готуються до масштабного року виборів у всьому світі, які будуть стосуватися понад чотирьох мільярдів людей у понад 40 країнах.

Останнім часом зростання вмісту, створеного штучним інтелектом, спричинило серйозні занепокоєння щодо поширення дезінформації, пов’язаної з виборами.

Читайте також: У соцмережі Х розповсюджується діпфейк про нібито підготовку замаху на Макрона у Києві

Згідно з даними компанії з машинного навчання Clarity, кількість створених діпфейків зросла на 900% за останній рік.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Google планує розпочати кампанію боротьби з дезінформацією у п'яти країнах ЄС напередодні проведення там парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-