OpenAI представила систему штучного інтелекту Sora, яка створює відео на основі текстів

OpenAI представила систему штучного інтелекту Sora, яка створює відео на основі текстів

Укрінформ
Компанія OpenAI у четвер представила нову систему штучного інтелекту під назвою Sora, яка може створювати реалістичні відео на основі текстових запитів користувачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Система штучного інтелекту (ШІ) Sora може швидко створювати відео тривалістю до однієї хвилини, які представляють «складні сцени з кількома персонажами, специфічними типами руху і точними деталями об’єкту і фону», зазначили в OpenAI.

В компанії також заявили, що у рамках підготовки до випуску Sora буде створено інструменти, які визначатимуть, коли відео було згенероване системою.

Читайте також: Ринкова вартість Nvidia вперше за 22 роки перевищила Amazon завдяки попиту на ШІ-чипи

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман написав у соцмережі Х, що система Sora спочатку буде доступна для обмеженої кількості користувачів. Компанія також надасть доступ групі експертів, які оцінять безпеку нової системи ШІ перед тим, як додати її до переліку продуктів OpenAI.

Як повідомляв Укрінформ, у березні минулого року нью-йоркський стартап Runway AI Inc. оголосив про доступність своєї системи Gen 2, яка генерує короткі відеофрагменти з кількох слів-підказок користувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-