Міжнародний кримінальний суд у Гаазі став жертвою кібератаки

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі став жертвою кібератаки

Укрінформ
У Гаазі Міжнародний кримінальний суд минулого тижня зазнав кібератаки, але відомо про стало лише зараз.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Минулого тижня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі став жертвою кібератаки. Про це суд повідомив після запитань NOS. МКС не хоче повідомляти, наскільки масштабною була атака та якого вона була типу”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зрадника з СБУ судитимуть за кібератаки на українські органи влади

Видання пише, що джерело повідомило NOS, що було захоплено велику кількість конфіденційних документів. Однак МКС цієї інформації це підтверджує і не надає подробиць інциденту.

Зазначається, що атака розслідується у співпраці з нідерландською владою. Також буде перевірено, чи стоїть за цим нападом іноземний уряд.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд відкрив офіс у Києві

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі розслідує та, за потреби, судить осіб, обвинувачених у найтяжчих злочинах: геноцид, воєнні злочини, злочини проти людяності.

Інформація, якою володіє МКС, дуже конфіденційна.

У короткому повідомленні Міжнародний кримінальний суд вказав, що наприкінці минулого тижня виявив аномальну активність, що впливає на його інформаційні системи, і що було вжито відповідних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у червні у Нідерландах затримали шпигуна РФ, який намагався потрапити в Міжнародний кримінальний суд.

Служба розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) затримала російського шпигуна, який намагався потрапити в Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Співробітник російської спецслужби ГРУ намагався проникнути до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі. Росіянин представився бразильцем, який хотів працювати в МКС як стажер.

Глава служби Ерік Акербум наголосив, що ситуація була б дуже загрозливою, якби чоловік встиг попрацювати в Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Читайте також: Лубінець заявив про зрушення у питанні повернення дітей після ордера МКС на арешт Путіна

Йдеться про 36-річного росіянина Сергія Володимировича Черкасова, який звернувся до МКС як громадянин Бразилії для проходження стажування в Міжнародному кримінальному суді у Гаазі в квітні.

Після затримання чоловіка відправили назад до Бразилії, де він перебуває під вартою до розгляду справи проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-