Міжнародний кримінальний суд відкрив офіс у Києві

Міжнародний кримінальний суд відкрив офіс у Києві

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд відкрив свій офіс у Києві.

Про це повідомили під час спільної пресконференції генпрокурор Андрій Костін і прокурор МКС Карім Хан, передає Укрінформ.

"Сьогодні зроблено іще один крок для подальшого зміцнення нашого партнерства з МКС: в Україні відкрився так званий польовий офіс МКС. Це найбільше представництво МКС за межами Гааги", – сказав Костін.

Він додав, що робота новоствореного польового Офісу МКС підвищить ефективність та оперативність реагування на воєнні злочини Росії.

Читайте також: ЄС частково профінансує створення у Гаазі офісу міжнародного Реєстру збитків України

У свою чергу, Хан зазначив: "Закон має бути на передовій. І я думаю, що те, що ми бачимо у питаннях партнерства Міжнародного кримінального суду з Україною, розбудови партнерства з громадянським суспільством, з іншими державами-членами ООН, державними та недержавними учасниками МКС, — це не просто іскра. Це складова нового світанку, в якому ми повинні проявити, і ми проявляємо витримку та наполегливість, аби наші слова не були порожніми словами".

Головним напрямком роботи офісу МКС у Києві буде розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду від початку збройної агресії РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, офіс МКС з березня 2022 року проводить незалежне розслідування російських воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-