Німеччина готується до масштабних навчань з кіберзахисту

Німеччина готується до масштабних навчань з кіберзахисту

Укрінформ
Щонайменше вісім земель Німеччини та федеральні силові структури проведуть наприкінці вересня навчання, на яких відпрацьовуватимуть дії у відповідь на масштабну кібератаку на органи влади.

Про це повідомляє Nordkuerier, передає Укрінформ.

«Численні федеральні та державні департаменти з підпорядкованими їм органами влади проводять спільну підготовку… За сценарієм навчання Lükex 23 зосереджуються на діях уряду, які були порушені масовою кібератакою», - повідомили виданню у Федеральному управлінні цивільного захисту та допомоги при стихійних лихах (BBK). 

Точний сценарій навчань Lükex 23, які розпочнуться 27 вересня і триватимуть два дні, не оприлюднюють, щоб не поставити під загрозу ефект від них, пояснив речник BBK. При цьому, обіцяють посадовці, населення не відчує на себе якихось незручностей.

Читайте також: Спецслужби Канади попередили про зростання загроз кібератак РФ на енергетику

Навчання планувалося провести ще у 2020 році, але через пандемію їх перенесли на 2022 рік, а потім - на 2023-й через російське вторгнення в Україну. Причиною назвали те, що персонал, відповідальний за врегулювання кризових ситуацій, був дуже зайнятий розв'язанням поточних проблем, що ускладнювало підготовку до навчань.

Навчання охоплять землі Бранденбург, Баден-Вюртемберг, Баварія, Гессен, Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія, Нижня Саксонія, та Тюрингія. Серед учасників федерального рівня – МВС, МЗС, Бундесбанк, Федеральне відомство з інформаційної безпеки і Національний центр кіберзахисту, а також Бундесвер зі своїм Територіальним командуванням і Командуванням кібернетичного та інформаційного простору.

Читайте також: У Штатах російські хакери влаштували масовану кібератаку: що відомо

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації та німецька компанія Cyberfame GmbH співпрацюватимуть у сфері цифрової безпеки та кіберзахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-