До Дня спорту заради розвитку та миру українські олімпійці висадили алею сосен і ялин

До Дня спорту заради розвитку та миру українські олімпійці висадили алею сосен і ялин

Укрінформ
Напередодні Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» відбулася екологічна акція з висадки дерев за участю титулованих українських олімпійців.

Як повідомляє пресслужба НОК, символічно, що нинішнього року Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру в Україні проходить під гаслом «Посади дерево - вирости мир!», передає Укрінформ, передає Укрінформ.

Характерно також, що атлети посадили алею сосен і ялин на території головної олімпійської бази країни, що є своєрідною «кузнею» олімпійських чемпіонів.

До участі в акції у «Кончі-Заспі» долучилося понад 20 олімпійських чемпіонів та призерів різних років. Серед них - Вадим Гутцайт, Валерій Борзов, Людмила Турищева, Олександр Крикун, Жан Беленюк, Олег Верняєв, Олена Підгрушна, Олександр Абраменко, Наталія Скакун, Ігор Нагаєв, Неллі Тараканова, Тетяна Устюжаніна, Людмила Лузан, Ольга Саладуха, Валерій Андрійцев, Ігор Рейзлін, Анна Сорокіна, Олена Яценко, Олена Цигиця, Лариса Заспа, Ірина Коляденко.

Висадка дерев символізує ріст та розквіт. У такий спосіб українські спортсмени, які вже досягли значних успіхів у спорті, прагнуть на роки залишити юним атлетам своє побажання натхнення та успіху для досягнення своїх цілей і перемоги на спортивних аренах.

Крім того, війна в Україні завдає непоправної шкоди не лише людям, а й усім видам флори та фауни. Страждає повітря, земля, відбуваються незворотні екологічні зміни. Наслідки цих варварських дій потребуватимуть десятиліть відновлення, багато фінансових, інтелектуальних та людських ресурсів. Тож ця акція є одним з кроків до відновлення нашої багатостраждальної країни та її природи.

Читайте також: Мер Парижа Анн Ідальго зустрілася у Києві з очільником НОК Вадимом Гутцайтом

Після висадки дерев титуловані спортсмени підписали прапори для українських військових, які боронять нашу країну на передовій. У своїх побажаннях якнайшвидшого миру і Перемоги, діючі атлети попросили підтримати їх на шляху до Олімпійських ігор в Парижі, до яких залишилося менше чотирьох місяців.

Фото: facebook.com/olympicua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-