Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує юних футболісток Тернопільщини

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує юних футболісток Тернопільщини

Укрінформ
Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФА «Плеймейкерс» на Тернопільщині. 

Сюжетні заняття з інноваційним підходом за мотивами мультфільмів Діснея проводяться, зокрема, на базі Золотослобідської гімназії Козівської громади Тернопільського району, передає Укрінформ.

Перед початком тренувань дівчата переглянули мультфільм Діснея «Енканто» та запам’ятали головних героїв, а також їхні ролі. Із першого тренування вони поринули в чарівний світ пригод та веселих подорожей у поєднанні з виконанням цікавих футбольних вправ та завдань. Кожна дівчинка мала змогу уявити себе головною героїнею мультфільму та продемонструвати такі чесноти, як самостійність, повага та командний дух, під час веселих тренувань. 

Місцеві тренерки програми розповідають, що юні футболістки із великим задоволенням та цікавістю відвідують кожне заняття, вони надзвичайно кмітливі та здібні. Попри те, що деякі з них прийшли на тренування такого спрямування вперше, вони дуже добре адаптувалися до умов, структури, порядку та дисципліни й починають розуміти принцип роботи в команді, контролювати свої емоції та розуміти основи футболу. Дівчата виконують усі завдання та вправи з максимальною старанністю та цікавістю і, найголовніше, відвідують усі заняття.

Тренерка програми Оксана Паньків зазначає: «Оскільки програму націлено на максимальну залученість дівчат у футбол, то на цьому віковому етапі для них важливо розуміти, що таке команда та командний вид спорту, навчитися працювати в команді, а також проявляти підтримку і допомагати іншим учасницям».

Читайте також: У Будинку футболу пройшло перше засідання Асамблеї регіонів УАФ

В області проєктом опікуються Асоціація футболу Тернопільщини та регіональний координатор Василь Заторський.

«На сьогодні вже на трьох локаціях Тернопільщини проводяться тренування з футболу для дівчат 5-8-ми років за програмою УЄФА «Плеймейкерс», яку для нас впровадила Українська асоціація футболу. Ефективність та перевага програми полягають у тому, що всі вправи побудовані на сюжетах мультфільму компанії Дісней, вони є легкими, цікавими та розвивальними для дівчат», - розповів він.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-