Українці здобули вже 34 медалі на змаганнях у США серед поранених військових та ветеранів війни

Українці здобули вже 34 медалі на змаганнях у США серед поранених військових та ветеранів війни

Фото
Укрінформ
Українська національна збірна здобула вже 34 медалі на змаганнях United States Air Force Trials 2024 у США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство у справах ветеранів України.

“Цими днями в американському місті Лас-Вегас відбуваються міжнародні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни – United States Air Force Trials 2024. Вже у перші дні українська національна збірна виборола 34 медалі, 20 з них – золоті”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні найбільше нагород українські воїни здобули у змаганнях з плавання – 26 медалей (15 – “золото”, 8 – “срібло”, 3 – “бронза”). По одному “золоту” – у змаганнях з волейболу сидячи та з велоспорту, ще 6 золотих та срібних медалей українська команда виборола у змаганнях з пауерліфтингу.

Збірна України здобула вже 34 медалі на змаганнях у США серед поранених військових та ветеранів війни / Фото: Міністерство у справах ветеранів України

“Це не просто спорт – це демонстрація непереможного духу нашої нації, важливий елемент дипломатії, який нагадує світові про силу, відвагу та відданість наших людей своїй країні. Слова “Відвага та честь: наші ветерани – живий дух України!” глибоко відображають те, чому ми так цінуємо наших ветеранів. Вони – втілення всього, чим ми пишаємося: мужність, чесність і непохитна віра в краще майбутнє для нашої країни. Дякуємо нашим ветеранам за їх службу, силу та незламність”, – зазначив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Головна тренерка національної збірної Олена Яновська наголосила, що спорт – це насамперед дисципліна, це зона комфорту для усіх військових.

"Спорт не має межі, ти щоразу задаєш собі нову ціль і, перемагаючи себе та суперників, отримуєш упевненість та віру в себе. Спорт – це тяжко, некомфортно, іноді боляче, але кожен крок, постріл, сантиметр чи кілограм наближає пораненого Воїна від “Я не можу” до “Я можу все!”. Найкраще, що я чула від підопічного за роки роботи, – це фраза: “Через тяжку підготовку і перемогу в спорті я повернув собі відчуття, яке було за мить до поранення!”, а це означає, що він прийняв себе нового. Відчув, усвідомив, зрозумів, що він живе. А для тренера таке відчуття підопічного – найкраща винагорода”, – підкреслила вона.

Читайте також: Українці розпочали виступи на змаганнях United States Air Force Trials у США

Загалом у United States Air Force Trials 2024 беруть участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2). Вони змагатимуться в 11 адаптивних видах спорту: плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з лука, пауерліфтингу, бігу, штовханні ядра/метанні диска, веслуванні, кульовій стрільбі.

Підготовку та участь Національної збірної організовано Мінветеранів спільно Українським ветеранським фондом Мінветеранів, громадською організацією “Повернись живим!”, ГО “Стратком Україна” та громадською організацією “Ігри Інвіктус Україна”.

Як повідомляв Укрінформ, Національна збірна України у складі 30 учасників вперше вирушила на чемпіонат Військово-повітряних Сил США, міжнародні спортивні змагання поранених військовослужбовців та ветеранів війни (United States Air Force Trials 2024), які проходитимуть 4-16 березня у місті Лас-Вегас (штат Невада).

Фото: Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-