Українці розпочали виступи на змаганнях United States Air Force Trials у США

Українці розпочали виступи на змаганнях United States Air Force Trials у США

Укрінформ
У Лас-Вегасі (США) розпочалися міжнародних спортивних змагань United States Air Force Trials 2024.

У цих стартах беруть участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців, які пройшли відбір на Всеукраїнських змаганнях з адаптивних видів спорту, передає Укрінформ. 

Українську делегацію очолює заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков. Як він зазначив, мета United States Air Force Trials 2024 полягає в популяризації через спорт реабілітації ветеранів.

«Програма підтримки ветеранів Wounded Warriors продовжить співпрацю з Україною, адже зцілення не має кордонів», - акцентував генерал ВПС США Джефферсон О’Доннелл на церемонії відкриття під час привітання української команди.

Генерал Корпусу морської піхоти США Джеймс Глінн, у свою чергу, також привітав команду України, відзначив звитягу наших воїнів, які боронять спільні цінності свободи і демократії, та наголосив, що «ми перемагали, перемагаємо спільно з нашими союзниками, і переможемо спільно з Україною у війні з російським агресором».

Змагання проводяться щорічно для ветеранів та військовослужбовців США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби. 

Читайте також: Збірна України вирушила на чемпіонат ВПС США серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни

Українські спортсмени змагатимуться у дев'яти адаптивних видах спорту: стрільбі з лука, легкій атлетиці, велосипедному спорті, пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, плаванні, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-