Матвій Бідний: Росія використовує кожного атлета для своєї пропаганди

Матвій Бідний: Росія використовує кожного атлета для своєї пропаганди

Укрінформ
Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний поділився думками щодо майбутніх Олімпійських ігор у Парижі із журналістом німецького видання Die Welt. 

В інтерв'ю йшлося про те, як Росія використовує власних та іноземних атлетів для пропаганди, а також про рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі, передає Укрінформ.

«Нейтрального та аполітичного спорту не існує, тим паче, в Росії. Кожен російський атлет буде використаний для пропаганди», - сказав Матвій Бідний.

Він нагадав, як після нещодавнього тенісного турніру юна українська спортсменка з необачності потисла руку «нейтральній» росіянці, а російська пропаганда використала цю сцену проти України: «Вони використають всіх і кожного, кожен випадок для своєї пропаганди», - зауважує Матвій Бідний. 

Керівник міністерства пояснив, чому Україна виступає за повне відсторонення представників РФ та РБ від міжнародних змагань. Він нагадав історичні приклади, як диктатори використовували спорт для власної пропаганди. 

«Олімпійські ігри 1936 року в Берліні дали Гітлеру можливість зміцнити і розширити свою владу. І ми всі знаємо, що сталося потім… …Напередодні Олімпійських ігор у Пекіні (2008 року) Росія почала війну у Грузії. У 2014 році відбулися зимові Олімпійські ігри в Сочі. Путін використовував ігри та Олімпійське перемирʼя, щоб реалізувати свої злочинні наміри з анексії Криму. У 2022 році він розпочав повномасштабне вторгнення у нашу країну, поки в Китаї проходили Олімпійські та Паралімпійські зимові ігри. Що буде далі? Що станеться у 2024 році?», - ставить риторичне питання Бідний. 

«Всім, хто стверджує, що Олімпійські ігри - це лише спортивний захід, я кажу: ні, це не так. Париж-2024 дуже важливий. Ми всі, уесь спортивний світ, усі спортивні асоціації та організації, і зокрема МОК, несемо відповідальність за майбутнє світу», - наголосив очільник Мінмолодьспорту.

Читайте також: Німеччина підтримує відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань

На завершення Матвій Бідний висловив очікування, що Олімпійські ігри у Парижі стануть символом єдності та поваги до олімпійських цінностей, а участь атлетів з країн-агресорок буде виключена.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-