Німеччина підтримує відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань

Німеччина підтримує відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань

Укрінформ
Федеративна Республіка Німеччина виступає за заборону участі атлетів з країн-агресорок у міжнародному спорті у будь-якому статусі, допоки триває російська агресія проти України. 

Про це заявив парламентський державний секретар Федерального міністерства внутрішніх справ ФРН Махмут Оздемір під час зустрічі з очільником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним, передає Укрінформ. 

Керівник Мінмолодьспорту висловив вдячність своєму колезі, а також усьому спортивному сектору Німеччини за солідарну позицію із Україною щодо недопуску до змагань росіян та білорусів, допомогу українським атлетам, а також різнопланові заходи підтримки у спортивній сфері усім українцям, які знайшли тимчасовий прихисток у ФРН. 

Матвій Бідний поінформував співрозмовника про роботу, яка проводиться Україною з метою недопуску російських і білоруських спортсменів до участі у міжнародних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх та запропонував німецькій стороні використовувати створену Мінмолодьспортом базу даних спортсменів і тренерів країн-агресорок, які підтримують війну проти України. 

Бідний також поінформував німецького колегу про втрати, яких зазнає українська спортивна сфера через війну та запропонував німецькій стороні розробити спільні проєкти, спрямовані на підтримку України у сфері фізичної культури та спорту в післявоєнний період.  

Зі свого боку, Махмут Оздемір запевнив у подальшій незмінній підтримці України, а також у готовності продовжувати спільними зусиллями здійснювати санкційний тиск на країни-агресорки.

Читайте також: Бельгія підтримуватиме реформування української спортивної сфери

Крім цього, сторони обговорили особливості управління сферою спорту у ФРН та можливу допомогу німецької сторони у реформуванні вітчизняної спортивної галузі, використання найкращих практик, наукових досліджень та інклюзивного підходу у відбудові спортивної інфраструктури України.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-