У Харкові почали реконструкцію полів дитячої футбольної академії «Металіст»

У Харкові почали реконструкцію полів дитячої футбольної академії «Металіст»

Фото
Укрінформ
На території дитячої футбольної академії «Металіст» у Харкові почалася реконструкція 14 полів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу 19 червня біля стадіону «Металіст» заявили в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов і бізнесмен Олександр Ярославський, який фінансує роботи.

За словами Терехова, укладено відповідний інвестиційний договір, згідно з яким Ярославський повинен відновити поля та експлуатувати їх протягом 20 років.

Реконструкція полів дитячої футбольної академії / Фото: Юлія Байрачна, Укрінформ

«Відновлення 14 полів орієнтовно коштуватиме понад 50 млн грн. Це не тільки поля, а й електронна система, і новітнє освітлення. На великому полі висота ворсинок трави становитиме 60 мм, а на інших - 40 мм», - розповів Ярославський. Він стверджує, що подібних за якістю полів в Україні ще немає.

Читайте також: У Харкові готують передачу «спортоб’єктів Курченка» у власність міста

Завершити роботи мають до листопада цього року.

Також, за словами Ярославського, він збирається інвестувати у ФК «Металіст» щонайменше 5 млн дол. на рік, щоб команда грала в єврокубках. Клуб матиме легіонерів з Аргентини та Бразилії, зазначив бізнесмен.

Читайте також: Матч «Метал» - «Кривбас» встановив рекорд відвідуваності футбольного сезону

Як повідомлялося, раніше ФК «Металіст», ліквідований у 2016 році, визнали банкрутом. Наразі триває процес відродження клубу на базі «Металу», який за підсумками сезону вийшов у Першу лігу. 16 червня виконком УАФ дозволив харківському «Металу» перейменувати клуб на «Металіст».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-