У Ряшеві відкрили філіал Ради з питань співпраці з Україною

У Ряшеві відкрили філіал Ради з питань співпраці з Україною

Укрінформ
У Ряшеві Підкарпатського воєводства, що межує з Україною відкрили філіал Ради з питань співпраці з Україною.

Про це під час пресконференції у Ряшеві повідомив в суботу голова цієї інституції, голова комісії Сейму у закордонних справах Павел Коваль і воєвода Підкарпатського воєводства Тереза Кубас-Гуль, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

У цьому контексті воєвода Підкарпатського воєводства підкреслила, що Рада, яку прем’єр РП Дональд Туск створив 5 квітня, має багато завдань, але найважливішими будуть: координація польської діяльності щодо відбудови України та забезпечення якомога більшої участі польських компаній у післявоєнній відбудові цієї країни.

“Представництво в Ряшеві відповідатиме за змістовне обслуговування Ради та підтримку закордонних візитів уповноважених представників з інших країн”, – заявила воєвода.

Своєю чергою Коваль підкреслив, що саме Підкарпатське воєводство відіграє ключову роль у підтриманні воєнних зусиль України у боротьбі з російським агресором і воротами на торгівлю з Україною.

Читайте також: Глава МЗС Польщі закликав Конгрес США не зволікати з допомогою для України

“Ми діємо зараз, не дивимося на кінець війни, а Підкарпатське представництво стане однією з візитівок Польщі, тому що саме через Ряшів в Україну їде більшість людей, які займаються підтримкою цієї країни”,- заявив Коваль.

Головною стратегічною метою Ради він назвав те, щоб так підготуватися до наступної тематичної конференції в рамках групи G7, аби вона завершилася хорошою позицією для Польщі у контексті участі у відбудові України.

Представництво в Ряшеві буде єдиним регіональним представництвом цієї Ради.

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск заявив нещодавно, що Європа “достатньо багата” для того, щоб купити для України зброю і боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-