Уряд ухвалив зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт за межами України

Уряд ухвалив зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт за межами України

Укрінформ
Відтепер законні представники тимчасово переміщених за межі України дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, звільнені від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

Про у Телеграмі поінформувала пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

«Це передбачено змінами до порядків, затверджених постановами Кабміну від 7 травня 2014 року № 152 і від 5 квітня 2017 року № 285, які сьогодні ухвалив уряд. Відповідний проєкт акту розробило Мінсоцполітики», - зазначається у повідомленні.

За інформацією міністерства, ця проблематика раніше порушувалася під час засідань Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра – очільниці Мінреінтеграції Ірини Верещук.

За інформацією установи, йшлося про те, що наразі при оформленні у закордонних дипустановах України паспорта для виїзду за кордон консульський збір зі статусних дітей не стягується. У Мінреінтеграції пояснили, що при цьому це не означало, що послуга була повністю безоплатною.

Читайте також: Близько пів сотні дітей з Донеччини відпочиватимуть на Прикарпатті

«Адже при розгляді заяви на оформлення такого паспорта стягувалася плата за автоматизовану обробку даних. Тепер же установлено норму щодо звільнення законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон», - поінформували у пресслужбі.

У міністерстві вважають, що реалізація цього акту Кабміну сприятиме забезпеченню інтересів статусних дітей, тимчасово переміщених за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, уряд розширив перелік категорій дітей, які зможуть безоплатно оздоровитися у 2024 році у Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Закарпатті.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-