Росія підтвердила утримання в полоні українського журналіста Хилюка - ЗМІ

Росія підтвердила утримання в полоні українського журналіста Хилюка - ЗМІ

Укрінформ
Міноборони Росії підтвердило утримання під вартою українського журналіста Дмитра Хилюка, викраденого російськими військовими із села Козаровичі Київської області навесні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це видання «Ґрати» повідомило із посиланням на лист російського відомства, надісланий у відповідь на запит від родичів журналіста.

За даними видання, у листі вказано, що станом на середину березня поточного року Хилюк «затриманий і перебуває на території Російської Федерації».

У розголошенні місце утримання журналіста при цьому відмовлено з приміткою, що це «службова інформація». Доступ її обмежений нібито з метою гарантування безпеки й «попередження терористичних актів у місцях утримання згаданих осіб».

Попри те, що Хилюк не є військовим, у листі також вказаний перелік гарантій, які міжнародне гуманітарне право забезпечує військовополоненим.

Читайте також: Росія незаконно утримує понад 7000 цивільних - Центр громадянських свобод

«Вони не кажуть, що він є агентом якимось чи військовослужбовцем, але, менше з тим, вони посилаються на Женевські конвенції про поводження з військовополоненими. Відповідно, можна вважати, що вони визнають його військовополоненим, хоча він таким не є», – зауважила адвокатка Хилюка Оксана Михалевич.

Як повідомлялося, російські загарбники викрали журналіста українського інформаційного агентства УНІАН Дмитра Хилюка 3 березня 2022 року в його рідному селі Козаровичі Київської області.

Кримінальне провадження за фактом зникнення журналіста веде Головне управління СБУ в місті Києві та Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-