«Щоб не виникало запитань»: Шмигаль доручив оновити постанову про бронювання

«Щоб не виникало запитань»: Шмигаль доручив оновити постанову про бронювання

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам внести оновлену та більш справедливу постанову про бронювання, а також визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

Про це він повідомив під час засідання уряду 9 квітня, передає Укрінформ.

«Обороноздатність — пріоритет номер один. Щотижня ухвалюємо рішення, які посилюють нашу державу. Одночасно маємо розуміння, що ефективна оборона – це синергія зусиль фронту і тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна працююча економіка та інфраструктура», – зазначив він.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

За його словами, одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, які дійсно критично важливі.

«Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій. Тому даю доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури», – наголосив глава уряду.

Прем’єр заявив, що потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб ні у військових, «ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими».

Як повідомлялося, раніше у Міністерстві культури та інформаційної політики підтвердили, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», працює система бронювання від мобілізації. Крім того, бронювання працівників отримали заклади культури, зокрема цирки, музеї, заповідники й ансамблі. Це викликало невдоволення в деяких користувачів соцмереж та блогерів.

Читайте також: Уряд хоче внести зміни до системи бронювання військовозобовязаних - Прем'єр

Зі свого боку, тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа є неповагою до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Кабінет міністрів у січні змінив порядок бронювання працівників оборонно-промислового комплексу внаслідок чого підприємства оборонки зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю.

Пізніше, під час пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду, Шмигаль анонсував, що Кабмін планує вдосконалити та зробити більш справедливим бронювання військовозобов’язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-