Уряд хоче внести зміни до системи бронювання військовозобов’язаних - Прем'єр

Уряд хоче внести зміни до системи бронювання військовозобов’язаних - Прем'єр

Укрінформ
Уряд планує вдосконалити та зробити більш справедливим бронювання військовозобов’язаних.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду, передає кореспондент Укрінформу.

"Близько 700 тисяч людей в Україні заброньовані. Цей підхід працює, він є економічним, тому що є галузі і підприємства критичної інфраструктури або галузі, які відносяться до галузей критичних потреб економіки. Ми хочемо вдосконалити і зробити цей підхід більш справедливим. Тобто, в першу чергу мають бути заброньовані люди, які забезпечують життєдіяльність країни, критичні підприємства", - сказав Шмигаль.

Він пояснив, що йдеться про підприємства, які наповнюють державний бюджет і дають змогу фінансувати Сили безпеки і оборони в повному обсязі.

За словами глави уряду, йдеться про те, що має бути дві категорії громадян: ті, які захищають країну, і ті, хто працює і наповнює бюджет. При цьому восьмеро працюючих людей мають забезпечувати одну, яка воює.

Читайте також: Малюська щодо законопроєкту про мобілізацію: Там немає чогось, що прямо порушувало б Конституцію

"Виходячи з цього ми зараз дивимось на те, як зробити параметри бронювання справедливими. Середня зарплата, рівень сплати податків як людиною, так і компанією - всі ці речі опрацьовуються комплексно... Ось це - рамка майбутньої системи бронювання, над якою ми працюємо. Тобто вона буде складатися з декількох параметрів", - сказав Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів змінив порядок бронювання працівників оборонно-промислового комплексу; тепер підприємства оборонки зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-