Потрібні єдині правила для соцмереж, щоб обмежити російські ТГ-канали - ЦПД

Потрібні єдині правила для соцмереж, щоб обмежити російські ТГ-канали - ЦПД

Відео
Укрінформ
Потрібно розробити закон, який встановить єдині правила діяльності для всіх соціальних мереж і, можливо, обмежить російські Телеграм-канали.

Таку думку висловили в черговому випуску проєкту “Про війну” його ведучі - керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат”.

“Я вважаю, треба садити за стіл адміністраторів крупних українських Телеграм-каналів, медіа, представників держави, інфлюенсерів (люди, думка яких має значення для аудиторії — ред.) і розробляти певний закон, який влаштує всіх гравців і стабілізує ситуацію і стане єдиними правилами гри для всього ринку. Можливо, цим законом ще більше обмежити російські Телеграм-канали”, - сказав Коваленко.

На його думку, є дивною ситуація, коли в інформаційному полі працюють Телеграм-канали в інтересах України, і поруч з ними ті, які поширюють ворожу пропаганду.

“Бо складається така ситуація, що в українському інфопросторі українські Телеграм-канали витіснили загалом російські канали і контексти на маргінес і допомагають нам підтримувати інфобезпеку. З іншого боку є Телеграм-канали, в яких сервери - в Росії”, - зазначив Коваленко.

Читайте також: Росія намагатиметься наступати впродовж літа - Центр протидії дезінформації

Тим часом Дмитро “Дипломат” вважає промовистим прикладом підривної діяльності російських Телеграм-каналів їхню спробу викликати в українців паніку через ймовірний наступ росіян.

“Це дивно, що впродовж двох років все ще треба пояснювати, що таке російська машина пропаганди, яка своїми “страшилками” реально залякує населення. Зрозумійте — це їхня робота, і вони це роблять навмисно. Природно, що російська армія більша за нашу кількістю, технікою. Але й ми не стоїмо на місці і бачимо реальні результати підготовки другої й третьої ліній оборони”, - сказав “Дипломат”.

Він вважає, що розрізняти правдиву інформацію від ворожого ІПСО насправді не складно, якщо споживати її вдумливо.

“Це ж просто — заходите в Телеграм і бачите — це українські Телеграм-канали і їх читаєте. А це - проросійські і це теж зрозуміло. Я їх читаю хіба що по роботі чи, щоб посміятися над їхньою тупістю. Тобто, для того, щоб розмежовувати й не вестися на пропаганду й ІПСО, достатньо просто замислюватись. І законів жодних для цього не треба”, - вважає “Дипломат”.

Нагадаємо, раніше ведучі проєкту “Про війну” висловлювалися проти заборони месенджера Telegram та за його використання на свою користь.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі - керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-