Громадяни зі статусом «обмежено придатний» до 4 лютого мають повторно пройти ВЛК - Міноборони

Громадяни зі статусом «обмежено придатний» до 4 лютого мають повторно пройти ВЛК - Міноборони

Укрінформ
Сьогодні опубліковано підписаний Президентом Володимиром Зеленським закон № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «‎обмежено придатний».

Міністерство оборони опублікувало роз’яснення про те, що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус, передає Укрінформ.

Закон набуде чинності 4 травня. Громадяни, які наразі мають статус «обмежено придатний», повинні повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців, тобто до 4 лютого 2025 року, йдеться в інфографіці.

Після повторного огляду військові, які визнані непридатними, — будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними — продовжать службу.

Читайте також: Президент підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного

Військовозобов’язані, визнані непридатними, виключатимуться з військового обліку, а визнані придатними — можуть проходити службу.

Як повідомлялось, Президент України підписав законопроєкт, який передбачає, що тривалість лікування, а також перебування у відпустці для лікування військовослужбовців тепер зможе становити 12 місяців. При цьому зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-