За звітний період 2023 року публічні службовці подали майже 700 тисяч декларацій - НАЗК

За звітний період 2023 року публічні службовці подали майже 700 тисяч декларацій - НАЗК

Укрінформ
Понад 664 тисячі декларацій було подано публічними службовцями за звітний період 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Укрінформ.

«Понад 664 тис. декларацій подали публічні службовці за звітний період 2023 року», - йдеться у повідомленні.

В Нацагентстві нагадали, що за попередню кампанію, яка включала одразу два звітних періоди - за 2021 та 2022 роки - і проходила після відновлення декларування, було подано 744,6 тис. та 712,9 тис. декларацій відповідно.

Голова НАЗК Віктор Павлущик відзначив, що неможливо розбудувати доброчесну публічну службу, якій би довіряли й до якої з повагою б ставилися громадяни без такого дієвого інструменту як декларування.

«Зрештою доброчесне декларування статків посадовців – це репутація і авторитет усієї держави, яку ми мусимо захищати сьогодні від зовнішніх загроз та потенційних викликів у майбутньому. Тому я вдячний тим посадовцям, які це розуміють і відповідально ставляться до своїх обов’язків», - зауважив він.

Читайте також: У «Дії» можна подати декларацію, що дозволяє медичну практику на передовій

Павлущик запевнив, що Національне агентство й надалі працюватиме над удосконаленням процесу е-декларування, щоб зробити його ще зручнішим для декларантів та таким, що дасть можливість громадянам ефективно контролювати доброчесність публічних осіб.

У НАЗК також нагадали, що якщо особою було виявлено помилки в декларації під час внесення даних чи особа забула вказати якісь дані, то має можливість впродовж 30 днів з дня подання декларації подати виправлену декларацію. Щоправда, зробити це можливо лише один раз.

Читайте також: Українці тепер можуть сплачувати митні платежі просто зі смартфона

Водночас повідомляється, що станом на 1 квітня 2024 року Нацагентством розпочато 312 повних перевірок.

Вже завершено перевірку 13 декларацій, за результатами яких виявлено недостовірні відомості на понад 9 мільйонів гривень.

Зазначається, що автоматизовану перевірку вже пройшли близько 160 тисяч декларацій, поданих за звітний період 2021 року, та понад 137 тисяч декларацій за 2022 рік. Це майже третина декларацій, що проходили автоматизовану перевірку.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні високий рівень корупції посідає друге місце серед основних проблем українців після збройної агресії Російської Федерації.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-