Японська журналістка: Україна і Росія зовсім різні, їх навіть не можна порівнювати

Японська журналістка: Україна і Росія зовсім різні, їх навіть не можна порівнювати

Ексклюзив
Укрінформ
Кореспондентка агенції «Кіодо цусін» у Києві Юко Немото після півтора року роботи в Україні переконалася, що Україна і Росія зовсім різні країни, а менталітет українців і росіян дуже відрізняється.

Про це Юко Немото сказала в інтерв'ю Укрінформу.

«Відверто кажучи, раніше я сама не могла точно пояснити різницю між Україною і Росією, а зараз я вже напевно знаю, що їх навіть не можна порівнювати», - зазначила Немото.

Вона розповіла, що під час роботи в Росії багато чула про нацистів в Україні. За її словами, вона не дуже цьому вірила, але думала, що раптом вони тут є.

«Я пропрацювала в Україні півтора року, їздила по всій країні, багато спілкувалася з людьми і не знайшла жодного нациста. Україна і Росія – це зовсім різні країни. Я думаю, в українців зовсім інша ментальність, інше відчуття свободи. Звісно, більшість українців розуміє російську мову, але спосіб мислення у вас зовсім інший», - сказала японська журналістка.

Водночас вона зізналася, що найважче їй було пояснити японській аудиторії різницю між українцями і росіянами.

«Я багато пишу про Україну, прагну передати різні точки зору і спілкуюсь не лише з експертами чи політиками, а й з багатьма звичайними людьми. Коли я брала інтерв’ю на сході і на заході України, люди мали дещо різні думки. На мій погляд, більшість зараз за Україну, але ставлення до Росії трошки відрізняється. Майже всі люди тут говорять відверто. У Росії з цим складно. Я працювала на Близькому Сході – там теж по-різному. А в Україні люди відкриті, кожен має власну думку і відверто її висловлює. Це дуже приємно», - сказала Немото.

За її спостереженнями, українці також більше усміхаються. «Можливо, війна вас дещо змінила, але загалом люди тут привітні», - вважає японська журналістка.

Вона зауважила, що, звісно, у Росії люди різні, і в неї там теж є друзі. Водночас, за її словами, в Україні вона відчуває більшу підтримку іноземців і готовність українців допомагати один одному.

«Тут я також дізналась про звичку українців критикувати владу і говорити прямо те, що думають. Спершу для мене було незвично, що в Україні всі сперечаються один з одним у соцмережах. Для японців це невластиво. Але тепер, коли українці критикують один одного, я не дивуюсь», - зазначила кореспондентка «Кіодо цусін».

Читайте також: Японія продовжила на рік торговельні санкції проти Росії

Як повідомлялося, посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда заявив, що його країна продовжуватиме допомагати Україні та ніколи не відступить від солідарності з нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-