Законопроєкт про мобілізацію: у Раді хочуть перекрити лазівку для деяких ухилянтів

Законопроєкт про мобілізацію: у Раді хочуть перекрити лазівку для деяких ухилянтів

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки у межах роботи над законопроєктом про мобілізацію шукають прийнятну формулу забезпечення людей з інвалідністю необхідним доглядом.

Про це ідеться в повідомленні на сайті Верховної Ради України, передає Укрінформ.

Заступник голови комітету Єгор Чернєв заявив, що при цьому має бути перекрита лазівка для ухилянтів, коли доглядачами людини з інвалідністю оформляють відразу кількох осіб.

"Ми почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто їх доглядає. Зараз шукаємо формулу, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач", - заявив Чернєв.

Читайте також: Комітет Ради залишив у законопроєкті про мобілізацію одне обмеження для ухилянтів - депутат

За його словами, комітет поставив перед собою чітку мету: з одного боку, виконати запит Генерального штабу Збройних сил України та Міністерства оборони, з іншого - втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей.

Як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійну залу, зауважив Чернєв.

Читайте також: Найбільш палкі дискусії щодо законопроєкту про мобілізацію відбуваються в комітеті ВР - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” (№10449).

Під час роботи над законопроєктом до другого читання Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення відхилити всі пропозиції щодо застосування заходів впливу за ухилення від мобілізації, окрім однієї - обмеження керування транспортним засобом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-