Соцопитування свідчать про зміну ставлення українців до корупції - посол ЄС

Соцопитування свідчать про зміну ставлення українців до корупції - посол ЄС

Укрінформ
Попри наявність корупції в Україні, антикорупційні інституції працюють і населення змінило своє ставлення до неї.

Про це голова Представництва Євросоюзу Катаріна Матернова сказала на заході “Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства в ЄС”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Війна мала лібералізуючий вплив на Україну, і соціологічні опитування це демонструють. Перед повномасштабним вторгненням корупція ніколи не була в пʼятірці найважливіших приводів для занепокоєння у населення. Вона була десь у десятці, але ніколи не в першій трійці. Нині вона систематично посідає друге місце, це другий привід після безпеки”, – сказала вона.

Читайте також: Сьогодні рівень сприйняття корупції в Україні найнижчий - керівник Антикорупційної ініціативи ЄС

Матернова переконана: дані соцопитувань свідчать про тиск з боку громадян та зміну цінностей у людей.

“Чи немає тепер корупції в Україні? Звичайно, в Україні є корупція, але зараз є інституції, які дають цьому раду. Згідно з соціологічними опитуваннями, це вважається злочином. Це більше не система”, – підкреслила посол.

Читайте також: Костін обговорив із заступницею та помічником держсекретаря США взаємодію у боротьбі з корупцією

Як повідомляв Укрінформ, за 2023 рік Україна продемонструвала один із найкращих результатів у світі у рейтингу «Індекс сприйняття корупції», складеному організацією Transparency International.

Керівник Антикорупційної ініціативи ЄС Аллан Паг Крістенсен також заявив, що Україна рухається в одному темпі з іншими країнами-кандидатами на вступ до Європейського Союзу у питанні боротьбі з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-