З Німеччини до України вирушив гуманітарний автомобільний конвой

З Німеччини до України вирушив гуманітарний автомобільний конвой

Фото
Укрінформ
До України прямує група медичних автомобілів з Німеччини в рамках гуманітарної акції Kulturkonvoi Hand-in-Hand.

Про це розповіла Укрінформу з дороги його учасниця, секретарка українсько-німецької громадської організації Bamberg:UA Маргарита Малецька.

Наразі група автомобілів територією Польщі наближається до українського кордону. Вчора вранці з німецького Нюрнберга вирушила основна частина гуманітарного конвою - шість автівок швидкої допомоги. А напередодні (адже машини їдуть з різною швидкістю) - евакуаційний автомобіль Unimog і госпітальний автобус.

Весь конвой, який ведуть 14 українських і німецьких активістів, має зібратися на кордоні, де його зустріне голова організації Таня Ерляйн. Як очікується, вже сьогодні, 29 лютого, він має прибути до Львова.

«Логістика досить непроста», - зауважила Малецька. За її словами, ідея цього конвою походила не від державних органів, а саме від людей.

Ці автомобілі, які допоможуть рятувати життя українських військових, удалося придбати завдяки пожертвам та грошам, зібраним німецькими артистами на підтримку організації Bamberg:UA.

Проєкт Kulturkonvoi виник у результаті тісної співпраці між рок-гуртом Sportfreunde Stiller та Bamberg:UA. Серед його партнерів – рок-гурти, письменники, актори, журналісти і зірки телебачення.

З 2022 року представники організації доправили в Україну понад 130 машин, з них більше 30 – це автівки «швидкої».

Читайте також: З Латвії відправили автомобільний конвой в Україну

Bamberg:UA виникла як ініціатива 2014 року. У  2017-му вона оформилась офіційно як неприбуткова асоціація. Кожен євро, пожертвуваний їй, іде на допомогу Україні.

Фото надано Bamberg:UA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-