Майже 80% українців підтримують проведення Глобального саміту миру

Майже 80% українців підтримують проведення Глобального саміту миру

Опитування
Укрінформ
Понад три чверті українців (79,4%) підтримують ініціативу щодо проведення міжнародної мирної конференції щодо України на найвищому рівні.

Такі дані соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 січня 2024 року, оприлюднив на пресконференції директор соціологічної служби Центру Андрій Биченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«79,4% опитаних підтримують ініціативу щодо проведення міжнародної конференції на вищому рівні щодо досягнення миру в Україні», – сказав Биченко.

За даними опитування, проти такої ідеї висловилися 9,4% українців, а 11,3% було важко відповісти на це запитання.

«Водночас абсолютна більшість опитаних (57,9%) не підтримали б участь Росії у цій конференції. Підтримали б участь Росії 22,1%, ще 20% вагалися з відповіддю», – зазначив директор соціологічної служби Центру Разумкова.

Опитування було проведене Центром Разумкова в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Опитування проводилося методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» в усіх регіонах, підконтрольних уряду України. Загалом було опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Читайте також: Зеленський закликав лідерів Південно-Східної Європи долучитися до Глобального саміту миру

Як повідомлялося, голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд після зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським 15 січня підтвердила наміри країни організувати мирну конференцію щодо України на найвищому рівні.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак поінформував 25 лютого, що на саміт миру запросять понад 160 країн, запрошення РФ на цьому етапі не очікується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-