Данілов розповів, на які теми націлена російська пропаганда

Данілов розповів, на які теми націлена російська пропаганда

Укрінформ
Перебування країн в інформаційній бульбашці може призвести до катастрофічних наслідків.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я б хотів задати всім нам питання, чому 24 лютого 2022 року всі без винятку розвідки всіх провідних країн давали хибну інформацію, давали хибний аналіз ситуації щодо нашої країни?.. Коли багато країн перебувають в інформаційній бульбашці, і це не тільки наша країна, це може призвести до дуже катастрофічних наслідків. Це величезна проблема для всього світу, для всіх без винятку", - сказав Данілов.

При цьому він продемонстрував роботу одного із центрів РФ щодо дискредитації України - так званого центру “С”.

Читайте також: В Україні за рік виявили 47 російських агентурних мереж - глава СБУ

“174 мільйони 455 тисяч 836 контактів. Чотири теми, які є основними. Це дискредитація основного політичного керівництва нашої країни, друга тема — розкол еліт, третя тема — деморалізація Збройних сил України, четверта — дезорганізація нашого населення. 174 мільйони контактів”, - наголосив секретар РНБО.

За його словами, такі групи в РФ є "по кожній країні”. “На нас (Україні - ред.) увага номер один. На другому місці знаходиться Польща. До речі,.. наратив “поляки принизили українців” тут у них є в обов’язковому виконанні. І те, що ми бачимо на сьогодні щодо наших сусідів, майте на увазі, величезний внесок сюди робить саме російська дезінформаційна кампанія”, - наголосив Данілов.

Окрім того, за його даними, у Росії зараз “дуже потужно займаються" темою виборів в Євросоюзі, а також у Сполучених Штатх і Великій Британії.

“Це величезний виклик, тому що в результаті цієї роботи ми маємо з вами дуже небезпечну ситуацію в Європі”, - вважає секретар РНБО.

На його переконання, якщо світова спільнота не даватиме відповіді на ці питання, “ми будемо у край складному і важкому становищі”.

“Тому що окрім фізичної війни, яка іде на нашій території, зараз іде війна за розум, за мозок людей. І на превеликий жаль, чому ми постійно наголошуємо, що персоналізація в усіх соцмережах є обов’язковою, тому що коли ви не знаєте, з ким спілкуєтеся, вони використовують ці технології і залазять... туди, куди дуже, дуже небезпечно залазити”, - заявив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Росія проводить спецоперацію «Майдан-3», щоб посіяти серед українців думки про нелегітимність прийняття рішень у державі і розраховуючи завдати поразки на полі бою в червні; проте Україні відомі всі замисли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-