В Україні за два роки війни росіяни вбили 194 цивільних медиків

В Україні за два роки війни росіяни вбили 194 цивільних медиків

Укрінформ
В Україні від початку широкомасштабного вторгнення від російських атак загинули 194 цивільні медики.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, “всупереч очікуванням та прогнозам, і наша країна, і наша медична система не впали, а загартувались та стали сильнішими. Вдячний кожному. Ми гідно проходимо випробування на міцність".

"Щоразу зустрічаючись з іноземними колегами, чую щирі слова захоплення. Щоразу дивлячись на дива, які творять наші медики в надзвичайно складних умовах, під обстрілами та атаками, захоплююсь сам. Попри всі намагання ворога нас зламати, ми продовжуємо жити, працювати та розвиватися”, - наголосив Ляшко.

За словами міністра, за останні два роки була надана безоплатна медична допомога 21 млн українців в межах Програми медичних гарантій, 2,8 млн українців забезпечили за програмою “Доступні ліки”, провели неонатальний скринінг для 122 189 малюків, виконали 973 трансплантації органів, відновили 868 пошкоджених ворогом медзакладів та евакуювали більш як 4 тисячі українців на лікування до клінік Європи.

“Безперечно, ціна, яку платимо, дуже висока. Від атак агресора загинули 194 цивільні медики. Тисячі наших сестер та братів віддали свої життя на фронті. Тисячі були поранені. Вірю, що вони принесли цю жертву не просто так. Пам'ятаємо кожного", - заявив Ляшко.

"Вірю, що 393 419 маленьких українців, які народилися за цей час, будуть зростати у вільній, незалежній, процвітаючій Україні. Робимо для цього все можливе”, - підкреслив Ляшко.

Читайте також: Ляшко у Кропивницькому відвідав лікарню, яку реконструюють

Як повідомляв Укрінформ, в Україні із 24 лютого 2022 року російські загарбники пошкодили понад 1500 медичних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-