Ляшко у Кропивницькому відвідав лікарню, яку реконструюють

Ляшко у Кропивницькому відвідав лікарню, яку реконструюють

Фото
Укрінформ
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом з керівництвом Кіровоградської області відвідав одну з лікарень Кропивницького, яка наразі реконструюється. Під час візиту обговорили хід робіт і сприяння у реконструкції та забезпеченні обладнанням зі сторони держави.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Спільно з обласною військовою адміністрацією, міською радою, визначимо перелік необхідного обладнання і визначимо джерела, через які це обладнання повинно буде приїжджати в ті моменти, коли будівельники будуть готові говорити нам, що запустили приміщення, у операційну, прикладом, треба обладнання - операційні столи, лапароскопічні стійки та інше устаткування. Ми його поставлятимемо з різних джерел, в бюджеті передбачили можливість екстреної закупівлі. Для нас ключова задача сьогодні - чітко визначитись, яке обладнання потрібне, отримувати офіційний запит та запускати ці процеси», - сказав міністр під час зустрічі.

Він додав, що перелік обладнання має бути складений заздалегідь через складність закупівель та вартісність обладнання.

«Медичне обладнання зазвичай дороговартісне, великогабаритне, воно не лежить на складах. Для специфічних проєктів, як комп'ютерний томограф, треба знати технічні характеристики. Спочатку проводять тендер, запускають виробництво, будівельники під технічні характеристики підводять всі особливості: і підлогу, і захист електроживлення. Все привозиться, монтується, здається в експлуатацію, отримується висновок на початок роботи», - пояснив Ляшко.

Читайте також: Київська обласна дитяча лікарня отримала від благодійників п'ять інкубаторів-трансформерів

Окрім відвідування медичного закладу, у Кіровоградській ОВА також провели нараду з представниками медичних закладів області, керівництвом області, під час якої обговорили як потреби і проблеми медичної галузі Кіровоградщині, так і нові впровадження, реформування та інші зміни.

Міністр також вручив державні нагороди медикам, зокрема і посмертно їхнім рідним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-