Демонстрація на підтримку України зібрала в Мюнхені кілька тисяч людей

Демонстрація на підтримку України зібрала в Мюнхені кілька тисяч людей

Фото, відео
Укрінформ
Велелюдна демонстрація на підтримку України відбулася в суботу в Мюнхені, де на безпекову конференцію зібралися провідні політики з усього світу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у ній узяли не тільки представники української громади, а й багато німців.

На площу Одеон, де проходило зібрання, доставили з України автомобіль швидкої допомоги, розстріляний російськими військовими.

На акції виступили посол України у ФРН Олексій Макеєв, депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко, депутати Бундестагу від демократичних партій та представники Європейського парламенту.

У Мюнхені відбулася демонстрація на підтримку України / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Зокрема, євродепутат Райнгард Бютікофер запевнив, що абсолютна більшість демократів у Європейському парламенті цілком підтримують нашу країну. Він закликав усвідомити, наскільки серйозною є ситуація в Україні та зробити все, аби подолати агресора, включно з наданням такої потужної зброї як ракети Taurus. «Ми маємо посилити тиск на політиків, щоб ця зброя була поставлена. Вона не вирішить результат війни, але це знак того, що солідарність не знає кордонів», - підкреслив Бютікофер.

Його колега Міхаель Галер підкреслив, що за 10 років, протягом яких Путін воює проти України, було скоєно багато злочинів проти людства, і Росія повинна заплатити. «Не буде з Путіним жодної домовленості за умови, що Україна від чогось відмовиться. Мир буде лише тоді, коли Росія вийде з усієї території України. Треба надати Україна Taurus, Керченський міст має бути зруйнований!», - заявив євродепутат.

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман яка виступає за надання Україні далекобійних ракет, заявила: «Трагедія полягає уже в тому, що Україна свого часу не стала членом НАТО. Україна має стати не лише частиною ЄС, але й членом НАТО». Але наразі, за її словами, головне, щоб Україна цю війну виграла.

Читайте також: Підтримка Німеччини життєво важлива для України - Зеленський

Штрак-Циммерман звернулася до українців: «Це не ви мажте говорити нам «дякую», це ми повинні дякувати вам за те, що ви так мужньо боретеся за нашу свободу, за нашу демократію». Вона також закликала німців бути уважними до брехливих російських наративів і дезінформації, спрямованої на те, аби знищити демократію, підірвати зсередини західні країни, що не менш загрозливо, ніж зброя.

Голова парламентської Групи дружби Німеччина - Україна Робін Вагенер також підтримує передачу ракет, і в їх необхідності він пересвідчився, коли два тижні тому під час візиту в Україну потрапив під повітряну атаку. Депутат підкреслив: «Путін - вбивця, злочинець, брехун. Путін має постати перед судом».

Очільник Комітету з прав людини та гуманітарних прав Бундестагу Ренате Альт акцентувала на темі саме гуманітарної, людської трагедії багатьох українців. Вона підкреслила, що Росія вийшла з усіх міжнародних угод і Женевських конвенцій, під якими сама підписувалась.

На недосконалість запроваджених проти РФ санкцій звернув увагу депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер. Він також зазначив, що Україна має бути не «захисною парасолькою Європи», а членом ЄС і НАТО.

Читайте також: Програш України у війні через нестачу техніки був би ганьбою для Заходу - прем’єр Баварії

Перед учасниками демонстрації також виступив міністр юстиції Баварії Ґеорг Айзенрайх. Він заявив, що Німеччина дає Україні багато, але цього недостатньо. Україні бракує боєприпасів, ефективних озброєнь. І для Німеччини є завданням, відповідальністю та обов’язком надати все, чого Україна потребує.

«Німецький політикум має зрештою позбутися ілюзій: Путін не той, з ким можна вести переговори. Він розуміє лише силу. Але він також розуміє, на жаль, слабкості Заходу. Якщо ми показуємо силу, Путіна це лякає, але якщо ми демонструємо слабкість, ми запрошуємо його продовжувати бути агресивним», - сказав міністр.

Як повідомлялося, минулого року громада українців Мюнхена та Баварії теж організовувала мітинг у дні проведення безпекової конференції. Подібну акцію планується провести у другу річницю початку повномасштабної війни, 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-