У ВККС не знайшли інформації про російський паспорт Ігнатова - робоча група оприлюднила звіт

У ВККС не знайшли інформації про російський паспорт Ігнатова - робоча група оприлюднила звіт

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів опублікувала звіт робочої групи з перевірки інформації про можливу наявність громадянства Російської Федерації у голови Комісії Романа Ігнатова.

Як передає Укрінформ, текст звіту оприлюднений на сайті відомства.

«Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 08.02.2024 № 39/зп-24 вирішено опублікувати Звіт Робочої групи з перевірки інформації про можливу наявність громадянства російської федерації у голови Комісії Романа Ігнатова», - ідеться в повідомленні.

В оприлюдненому документі вказуються причини, які зумовили створення робочої групи, інформація про розгляд питання, зміст документів, отриманих від Ігнатова, зміст документів, які отримала ВККС на запит, аналізується законодавство України та РФ у частині набуття громадянства вказаних країн.

Так, у звіті зазначається, що на засіданні робочої групи «Роман Ігнатов підтвердив, що під час навчання в російській федерації з 1.09.1991 до 31.10.1995 проживав у Саратові за тимчасовою пропискою».

«Такі пояснення, prima facie, відповідають чинному на той момент законодавству російської федерації, оскільки перебування студента на навчання в іншій місцевості - в даному випадку у Саратові - виключає можливість розгляду його місця проживання там як постійного», - ідеться у документі.

Зазначається , що на переконання робочої групи в Ігнатова «були законні підстави для набуття громадянства російської федерації за правилами статті 18 ррфср «Про громадянство ррфср».

«Однак набуття громадянства у згаданому порядку потребувало від нього вчинення активних усвідомлених дій, спрямованих на набуття громадянства. Наразі робочою групою не виявлено доказів на підтвердження вчинення Ігнатовим Р.М. таких дій», - ідеться у звіті.

Читайте також: У Вищій раді правосуддя відреагували на скандал з головою ВККС, який нібито має паспорт РФ

Також зазначається, що робочій групі не вдалося встановити правильність нумерації паспорта Росії, а «відкриті офіційні джерела інформації ( офіційний сайт головного управління з питань міграції мвс рф, офіційний сайт федеральної податкової служби) не містять відомостей про наявність у Ігнатова Р.М. паспорта російської федерації та індивідуального податкового номера».

Як повідомлялося, 31 січня 2024 року робоча група з перевірки інформації про ймовірне громадянство Росії у голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Романа Ігнатова завершила роботу та затвердила звіт.

Раніше у ЗМІ поширилася інформація, що у голови ВККС Романа Ігнатова виявили громадянство Російської Федерації.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України заявили, що зроблять запити для невідкладного підтвердження або спростування інформації про ймовірну наявність в Ігнатова громадянства Росії.

На брифінгу 21 грудня 2023 року Ігнатов назвав безпідставними і необгрунтованими звинувачення на його адресу у начебто наявності громадянства РФ.

Головою ВККС Ігнатов обраний у червні 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-