Сейм Польщі продовжив термін перебування українських біженців до 30 червня

Сейм Польщі продовжив термін перебування українських біженців до 30 червня

Укрінформ
Нижня палата польського парламенту проголосувала у п’ятницю за зміни до закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території країни.

Документ, зокрема, передбачає продовження терміну легального перебування воєнних біженців з України на території РП до 30 червня цього року, передає кореспондент Укрінформу.

За зміни до закону про допомогу українцям у Польщі, який було прийнято 12 березня 2022 року, проголосували 414 депутатів Сейму, проти виступили лише 15 депутатів націоналістичної “Конфедерації”, один законодавець утримався.

Згідно з прийнятим документом, дію документа, яка завершувалася 4 березня, продовжено до 30 червня цього року.

Наступним кроком в уряді Польщі, як планується, буде початок роботи над “суттєвими змінами та продовженням терміну дії закону” після 30 червня, відповідно до рішення Ради ЄС щодо продовження тимчасового захисту для переміщених осіб з України до 4 березня 2025 року.

Читайте також: В Україні планують створити мапу об’єктів, придатних для проживання переселенців

Змінами до цього закону передбачається продовження терміну легальності перебування воєнних біженців у Польщі до 30 червня; допустимості подальшого використання до цього часу будівель, де тимчасово групами проживають воєнні біженці з України; легальності до цього часу дозвільних документів українців на перебування в РП. Крім того, змінами до закону передбачено продовження до 30 червня цього року можливості виконання праці лікарями, стоматологами, медсестрами та акушерками з України.

За попередніми даними, у Польщі перебуває до одного мільйона воєнних біженців з України, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-