Уряд продовжив ще на місяць виплати допомоги на проживання для переселенців

Уряд продовжив ще на місяць виплати допомоги на проживання для переселенців

Укрінформ
Кабінет Міністрів продовжив на місяць виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, у яких закінчився у січні шестимісячний період отримання такої допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

«Установлено, що виплата допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжується автоматично з 01.02.2024 на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 р. закінчився шестимісячний період отримання такої допомоги», - йдеться в повідомленні.

Ухвалене рішення передбачає, що подання заяви для продовження виплати допомоги на проживання ВПО, які мають право на її продовження після 1 березня 2024 відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 №332, може бути здійснено з 1 лютого 2024 року.

Читайте також: У семи областях України запрацюють Ради внутрішньо переміщених осіб

Особам, які у лютому-березні 2024 р. звернуться за продовженням виплати зазначеної допомоги особисто, вона буде призначена і виплачена, починаючи з 1 березня 2024 року.

Уряд продовжив також виплату допомоги ще на один 6-місячний період внутрішньо переміщеним особам з числа пенсіонерів, особам з інвалідністю 1 та 2 групи та дітям з інвалідністю; дітям-сиротам, та дітям, позбавленим батьківського піклування. Крім того, продовжені виплати непрацюючим працездатним особам, які сприяли своїй економічній незалежності (стали на облік у центр зайнятості, працевлаштувались) тощо.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у цьому році.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-