МОЗ не фіксувало несприятливих подій після щеплення вакциною AstraZeneca і Pfizer

МОЗ не фіксувало несприятливих подій після щеплення вакциною AstraZeneca і Pfizer

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя не фіксувало несприятливих подій після щеплення як вакциною AstraZeneca, так і вакциною Pfizer.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Стосовно реєстрації несприятливих подій після імунізації, то ми так само, як і будь-яка країна ЄС, моніторимо всі несприятливі події після імунізації. Це від почервоніння місця введення до підвищення температури або до потенційних якихось інших наслідків. Станом на сьогодні ми не зареєстрували будь-яких випадків, пов'язаних із застосуванням як вакцини AstraZeneca, так і вакцини Pfizer", - сказав Кузін.

Водночас, додав він, в інструкціях до застосування вакцин зазначається, що з "невеликими рівнями ймовірності, один на мільйон, один на десять мільйонів", можуть фіксуватися важкі анафілактичні реакції у тих чи інших пацієнтів.

"Цей відсоток вкрай низький і для застосування вакцини припустимий. Але разом із тим саме для цього і на кожному пункті вакцинації облаштовується спеціальна аптечка, фахівці проходять навчання з надання домедичної допомоги. Але в Україні таких випадків не зареєстровано", - сказав заступник міністра.

Читайте також: AstraZeneca вилучить вакцину проти COVID-19 через падіння попиту

Як повідомлялася, фармацевтична компанія AstraZeneca визнала у судових документах, що її вакцина проти COVID-19 може викликати в окремих випадках побічні ефекти, зокрема тромбоз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-