Зеленська обговорила з представницею ООН питання безоплатного харчування у школах

Зеленська обговорила з представницею ООН питання безоплатного харчування у школах

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з виконувачкою обов’язків директора Офісу Представництва Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Маріанною Ворд, обговорили питання забезпечення безоплатним харчуванням пільгових категорій учнів та учнів молодшої школи.

Про це Зеленська розповіла у Телеграмі, де викладено відео цієї зустрічі, передає Укрінформ.

«Зустрілися з Маріанною Ворд, виконувачкою обовʼязків директора Офісу Представництва Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні», - написала Зеленська.

Вона зазначила, що уже третій рік поспіль спільно працює з керівництвом Офісу над тим, щоб забезпечити школярів молодших класів і пільгових категорій безоплатним збалансованим харчуванням.

Читайте також: Шмигаль назвав стратегічні цілі щодо реформування системи шкільного харчування

«Вдячна за цю підтримку, бо вона про здоров’я цілого покоління наших дітей», - наголосила перша леді.

Як повідомляється на сайті Президента, Зеленська під час зустрічі зазначила, що зараз мета - забезпечити безоплатним харчуванням 1,5 млн учнів початкової школи та представників пільгових категорій, зокрема 223 тис. дітей, які є внутрішньо переміщеними особами.

«Посеред випробувань, які принесло українським родинам вороже вторгнення, саме школи та дитячі садочки перетворилися на острівці стабільності для малечі. У них світло й тепло, у них нагодують навіть тоді, коли вдома немає на чому приготувати їжу. Через війну для багатьох дітей обід у школі став єдиним повноцінним прийомом їжі протягом дня. Тож разом із командою реформи шкільного харчування робимо все для того, щоб це харчування було здоровим і якісним. Воно має стати базовою підтримкою, убезпечити від великої кількості хвороб та допомогти витримати випробування війною», - зауважила перша леді.

Дружина Президента також наголосила на важливості створення Коаліції шкільного харчування, яка об’єднала понад 90 країн. Її перший саміт відбувся торік у Парижі, участь у ньому взяла й українська делегація.

«На полях саміту було проведено переговори з представниками міжнародних організацій та урядів інших країн, які впроваджують національні реформи шкільного харчування. За результатами цієї поїздки команда реформи шкільного харчування, яка працює над упровадженням змін, поставила собі за мету організувати й провести наступний саміт Коаліції вже в нас, в Україні», - розповіла Зеленська.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року Всесвітня продовольча програма ООН підписала з 11 областями України договори щодо підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 тисяч дітей у 420 школах.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-