У Раді була дискусія щодо ліквідації комітету зі свободи слова - Юрчишин

У Раді була дискусія щодо ліквідації комітету зі свободи слова - Юрчишин

Самохвалов запитує
Укрінформ
У Верховній Раді України обговорювали можливу ліквідацію Комітету з питань свободи слова, але члени комітету та міжнародні партнери відстояли його необхідність.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«У Раді була дискусія про те, що можливо доведеться Комітет питань свободи слова ліквідувати, але нам вдалося відстояти те, що даний комітет – необхідний», - поінформував він.

Народний депутат акцентував, що важливу роль у цій дискусії зіграли європейські партнери України.

«Вони на пальцях буквально пояснили тим, хто сумнівався в його доцільності, що закривати комітет з питань свободи слова під час війни з Росією, під час євроінтеграції - дуже дивно», - підкреслив політик.

За його словами, розмови із керівництвом парламенту щодо роботи комітету періодично відбуваються.

«Також з переважною більшістю фракцій парламенту маємо нормальні робочі стосунки, говоримо про можливість перегляду закону про комітети ВР, про повернення з часом частини повноважень нашому комітету, які колись були передані комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики», - зауважив Юрчишин.

Водночас голова парламентського комітету поінформував, що наразі у планах парламентаріїв та комітету досягти того, щоб на сайті Верховної Ради України публікувався порядок денний засідання.

«Без дати проведення засідання, без нічого. Просто це необхідно, щоб люди знали, які важливі питання будуть розглядати народні депутати на наступному засіданні, щоб громадяни зі своїми депутатами, своїми мажоритарниками, чи з тими, за кого вони голосували, могли обговорити питання, проблеми, які вони вбачають, отримати відповіді та роз'яснення», - пояснив політик.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу повідомив, що за період війни рівень свободи слова в Україні зріс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-