Чехія не повертатиме українців призовного віку на батьківщину - глава МЗС

Чехія не повертатиме українців призовного віку на батьківщину - глава МЗС

Укрінформ
Чехія не повертатиме українців призовного віку примусово на батьківщину.

Про це в ефірі Чеського телебачення (ČT) заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський, передає Укрінформ.

«Таких механізмів не існує. І вони, звісно, не відповідали б міжнародному праву та обов’язкам, які Чеська Республіка має у міжнародному полі», - сказав глава МЗС.

Близько двохсот тисяч українських чоловіків проживають у Чехії за різними типами віз, для відновлення яких потрібен дійсний український паспорт. Кожен з них, як зауважує ЗМІ, може оформити нову візу в паспортному сервісі в Празі, але її видача може бути пов’язана з ​​наявністю дійсного військового квитка. Це б виявило тих, хто переховується за кордоном від мобілізації.

Читайте також: Україна не може примусово повернути з-за кордону військовозобов’язаних - Данілов

Дискусії щодо можливості повернення чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном, точиться у зв’язку з начебто планами мобілізувати пів мільйона людей і майбутнім законом про мобілізацію в Україні. Про те, що вони не будуть видворяти чоловіків, заявили вже кілька країн.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня міністр оборони Умєров в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що Україна хотіла би, щоб усі чоловіки - громадяни України - призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-