Міжнародні партнери торік забезпечили близько ₴400 мільярдів видатків на соціальну сферу - Жолнович

Міжнародні партнери торік забезпечили близько ₴400 мільярдів видатків на соціальну сферу - Жолнович

Укрінформ
У 2023 році міжнародні партнери надали Україні фінансову допомогу, яка дозволила забезпечити соціальні видатки майже на 400 млрд грн.

Про це під час пресконференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам роботи Міністерства соціальної політики у 2023 році, повідомила його очільниця Оксана Жолнович.

«У 2023 році завдяки нашим міжнародним партнерам ми спрямували на соціальну допомогу для українців близько 400 млрд грн. Це видатки, які ми покрили в першу чергу завдяки програмі INSPIRE від Світового банку, кошти на яку були перераховані Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом, Великобританією та Японією», - розповіла вона.

Крім того, допомогу для українців надавали організації при ООН, які здійснювали свої програми самостійно. Так, у межах проєкту «Перехід» у 2023 році були запроваджені три виплати: від Всесвітньої продовольчої програми ООН - підвищення пенсій для пенсіонерів у зоні бойових дій (на загальну суму 719 млн грн), спільно з ЮНІСЕФ – малозабезпеченим родинам в окремих районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, від УВКБ ООН - підвищення субсидії для 337 тис. домогосподарств на придбання дров та вугілля.

Читайте також: Оксана Жолнович, міністр соціальної політики України

«Ми укладаємо з цими організаціями меморандуми, визначаємо перелік програм, які варто профінансувати. А вже ці організації самостійно спрямовують виплати напряму громадянам. Ми як держава розуміємо, кому і скільки. Сподіваюся, що цього року ми розширимо таку взаємодію і будемо більшу кількість видатків цих організацій ООН контролювати, щоб їхні виплати не «паралелилися» і підсилювали державну підтримку», - додала міністр.

За її словами, Мінсоцполітики сподівається на подальшу фінансову підтримку України з боку міжнародних партнерів, частина якої буде направлена на соціальні видатки.

Читайте також: На соцпідтримку українців торік витратили майже 900 мільярдів - Жолнович

Як повідомлялося, у 2022 році міжнародні партнери за проєктом Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine) компенсували гуманітарні видатки українського бюджету на суму $14,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-